10 Contoh Ayat Iklan Tudung RIBUAN Komen di Facebook

Himpunan ayat iklan tudung ini hanyalah untuk memberikan pedoman kepada anda contoh ayat iklan tudung yang berkesan.

Ayat Iklan Tudung yang kami himpunkan ini, adalah antara iklan yang menarik, mendapat perhatian dan respon yang baik dari pelanggan.

Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini berita baharu dan isu terkini.ย 

Yang Terbaik adalah rewrite balik untuk buat copywriting anda sendiri.

Tak tahu nak buat copywriting? Rujukan dibawah ini:

Contoh ayat iklan tudung yang kami senaraikan ini bukan rekaan.

Kebanyakan diantara iklan tudung ini masih lagi ada di facebook.

Boleh tengok dan respon mereka semua ribu-ribu semuanya.

10 Ayat Iklan Tudung (Copywriting Iklan Tudung)

Dah penat cuba jaya buat ayat iklan tudung sendiri tak masih tak jumpa tune iklan facebook yang berkesan?

Boleh cuba konsep iklan yang bisnes tudung mereka gunakan pula.

1. GBR Boutique – Tudung Sarung Express

TUDUNG SARUNG EXPRESS RM21 sehelai !!
Ya RM21 sehelai !! ๐Ÿ’จ๐Ÿ’จ
โ€œSaya suka sangat la Tudung Sarung Express ni dah jadi tudung penyelamat pulak bila nak cepat!โ€
Haha ada yang kata sampai jadi tudung penyelamat pula, tergelak sis baca komen pembeli setia โ€˜Tudung Sarung Expressโ€™ ni !!
Tudung ni perlu ada sekurang-kurangnya sehelai buat seorang perempuan tau, kadang-kadang orang datang rumah ketuk pintu tak risau dah, sis gantung siap-siap kat belakang pintu Tudung Sarung Express !!
Hujung minggu pun sis sarung je kalau nak pergi jogging kat tasik depan tu ๐Ÿƒ๐Ÿปโ€โ™€๏ธ
Walaupun harga murah tetap ada label besi gituu ๐Ÿ’•
Material : Stretchable Cotton
Size : FREESIZE (18 inci dari dagu)
*Labuh sikit dari size M, singkat sikit dari size L
Nak order juga? Klik saja link Whatsapp di bawah ni, tak perlu save number dah โฌ‡๏ธโฌ‡๏ธ
http://www.wasap.my/6019xxxxxxxx/tudungexpress
Nak datang butik terus pun boleh ya, ni alamat kami :
๐Ÿ  GBR BOUTIQUE
NO 49 JALAN DWITASIK 2
DATARAN DWITASIK
BANDAR SRI PERMAISURI
56000 KL
(019-xxxxxxxxx)

Kredit: GBR Boutiqueย 

2. Sitisya Butik – Soft Awning 2 Layer

New….Jom Viral Tudung Sitisya
๐Ÿ’Bella Soft Awning 2 Layer ๐Ÿ’
๐ŸŒTak melekap di muka bila pakai
๐Ÿ‘Heavy Chiffon Berkualiti Tinggi
๐Ÿ‘Saiz M & L
๐Ÿ‘Sarung ja pakai…terus jadi.
Asyik rasa kena pandang ja…lepas tu ditanya pulak…tudung beli mana?๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…
Berminat nak order boleh mesej terus diinbox
page Sitisya.
Atau…Whatsapp=> www.wasap.my/60194151316/BellaSoftAwning
Harga RM59
Free Postage

3. Annafidellia Exclusive

Kak, dah klik tengok tengok tudung kami, apa lagi meh la beli
Nanti habis warna akak nak nanti kesian akak. Hehe
Ada lagi ni kak,
5 helai RM125 je
Kami ada 36 warna boleh pilih ye kak
Nak cuci cuci mata meh dan nak order meh klik bawah ni ya
https://ordersini.com/rotator/nbrwDLG0mXWY/tlnaurah
ayat iklan tudung

4. Afiqah Hijab – Tudung Labuh

SUSAH NAK CARI TUDUNG LABUH YANG PATUH SYARIAH DENGAN CORAK TERKINI DAN EKSKLUSIF???
Nahhhh..Kini kami bawakan INSTANT BAWAL ZINNIRAH dengan labuh bidang 55 inci yang sangat anggun meruntun kalbu.
NAK BAGI HARGA KOMBO JIMAT DAN FREE POSTAGE..SIAPA CEPAT DIA YANG DAPAT!!!
============
Detail Tudung
============
โค Material Chiffon Gorgette High Quality. Kain yang lembut, sejuk dan sangat selesa dipakai.
โค Awning lembut Scuba Gred A++ di jahit bertulang terletak cantik di wajah dan buat muka tampak bujur.
โค Bidang 55 inci. Labuh yang boleh dipakai pelbagai gaya.
Berminat boleh segera hubungi kami sementara stok masih ada:-
https://senang.la/nak/Zinnirah2020
https://senang.la/nak/Zinnirah2020
https://senang.la/nak/Zinnirah2020
Contoh ayat iklan tudung dengan puluhan ribu komen
Kredit Iklan: Afiqah Hijab

5. Safarina Collection – Awning Scuba

Tawaran hebat promosi hebat๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ tudung viral paling Top masa kini…Awning Scuba ๐Ÿ“ฃ๐Ÿ“ฃ๐Ÿ“ฃ Rectock lagi….๐Ÿ˜๐Ÿ˜
Jom dapatkan tudung simple Sofea Instant Shawl sekali sarung dah cantik ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜
Keluaran Riena Zamri Collection ini adalah instant shawl yang dijahit sekali dengan awning scuba yang
๐ŸŒธmudah dibentuk
Terletak cantik dan kemas.
๐ŸŒธConfirm tak melekap didahi.
๐ŸŒธTerus gam kat muka
๐ŸŒธawning anti tembam.
๐ŸŒธ Dapatkan harga PROMOSI KAW…KAW..๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ
Pembelian set combo 3pcs free1..๐Ÿ˜๐Ÿ˜˜..RM100. free pos sm.Untuk
Sabah sarawak postage tambah RM10
Wow ๐Ÿ˜๐Ÿ˜dapat kan segera
NAK TERUS ๐Ÿ“ฒ WHATSAPP kami sekarang๐Ÿ‘‡๐Ÿป
0136731868
0136731868
0136731868
ATAU KLIK SAHAJA LINK INI YANG AKAN TERUS MEMBAWA KEPADA WHATSAPP
http://www.wasap.my/60136731868
USAH TUNGGU-TUNGGU NANTI TAK DAPAT WARNA YANG DIMAHUKAN HAAAAAAโ€ฆ..
SAYA TAK TAHU! ๐Ÿ˜…

Kredit: Safarina Collection

6. Hijrah Annur – Tudung Umrah/Haji

PROMOSI JUALAN AWAL TAHUN! SET JUBAH & TUDUNG UMRAH/HAJI! PILIHAN SEHINNGA 6 WARNA! SAIZ SEHINGGA 10XL! TAWARAN SEHINGGA 7 JANUARI 2018 SAHAJA!!
—————————
Dapatkan Jubah Umrah & Haji Pilihan no 1 Jemaah & Pegawai Tabung Haji Malaysia, Untuk Musim Haji Tahun 2017!!!
—————————
Kain sentiasa sejuk walaupun di bawah cuaca panas di makkah dan madinah, di gabungkan lagi dengan material yang lembut tapi tidak melekap di badan, serta dua poket berzip yang memudahkan untuk simpan barang peribadi, dan akhir sekali zip yang cukup panjang mesra bagi ibu yang menyusukan anak. Semua ini menjanjikan & memberikan keselesaan sewaktu beribadah. โค๏ธ
—————————-
KELEBIHAN JUBAH MEDIN:
โœ”๏ธ Material kain sejuk & berkualiti, sesuai dengan cuaca panas Mekah & Madinah.
โœ”๏ธ Potongan tak ikut bentuk badan & kain tak melekap.
โœ”๏ธ Pilihan poket depan atau poket sisi.
โœ”๏ธ Poket dalam dan berzip, mudah untuk simpan barang. Mempunyai 2 poket!
โœ”๏ธ Kain tak mudah renyuk.
โœ”๏ธ Potong labuh jubah percuma!
๐Ÿ”˜ Material : Polyester Berkualiti Tinggi
๐Ÿ”˜ Warna : 6 Warna Ekslusif
โ€ข Pearl White
โ€ข Pure Black
โ€ข Navy Blue
โ€ข Cool Grey
โ€ข Rose Brown
โ€ข Dark Brown
โ€”
KELEBIHAN TUDUNG LABUH RAUDHAH:
โœ” Boleh dijadikan anak tudung untuk solat
โœ” Soft awning, tidak mengangu keselesaan semasa sujud
โœ” Material kain tidak panas & berkualiti. Sesuai dengan cuaca di Mekah & Madinah
โœ” Kain tidak jarang & tidak melekap. Aurat terjaga.
Material : Double Cotton
Pilihan Warna : 6
โ€ข Milk White
โ€ข Pure Black
โ€ข Silver Grey
โ€ข Dark Blue
โ€ข Milo Brown
โ€ข Dark Brown
โ€”
โ›”๏ธ Peringatan: Warna sebenar jubah mungkin sedikit berbeza berbanding warna yang di paparkan di dalam gambar di sebabkan faktor pencahayaan.
โœ”๏ธ Premium Packaging
๐Ÿ”˜ Harga Jubah Bermula 8 Januari 2018 : RM 179
๐Ÿ“ฎ Kos Postage
โ€ข RM9 (SEMENANJUNG)
โ€ข RM10 (SABAH & SARAWAK)
โ€”
Harga Tudung Bermula 8 Januari 2018 :
โ€ข Small: RM65
โ€ข Medium & Large: RM69
๐Ÿ“ฎ Free Postage!
——————————–
HARGA PROMOSI SEHINGGA 7 JANUARI 2018
——————————–
๐Ÿ”˜ Set Jubah + Tudung Saiz Small :
โ€ข Harga 8 Januari 2018 : RM244
โ€ข Harga Promosi Sehingga 7 Januari 2018 : RM229!
๐Ÿ”˜ Set Jubah + Tudung Saiz Medium/Large :
โ€ข Harga 8 Januari 2018 : RM248
โ€ข Harga Promosi Sehingga 7 Januari 2018 : RM235!
——————————–
TESTIMONI:
๐ŸŒธ “Alhamdulillah saya sangat berpuas hati dengan Jubah M din cantik.. Kemas jahitan dan selesa dipakai.. Saya sangat berpuas hati.. Tq Hijrah An-Nur..” – Puan Fadzila Kasim.
๐ŸŒธ “Assalamualaikum sis, alhamdulillah, pagi2 abe nationwide dah dtg hantar medin jubah ni.. ๐Ÿ˜ƒ
Packaging terbaik! Jubah pula mmg cantik, fabrik nmpk high class. Bila sarung je dah boleh feel mmg selesa & sejuk… jahitan sgt2 kemas & alhamdulillah sy tak silap size ๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜ƒ labuh pun ok tak perlu alter ๐Ÿ˜Š
Syukur! tak rugi beli jubah ni… InsyaAllah ada rezeki nnt nak grab white colour pula hehehe.. ๐Ÿ˜‰ tq sis, semoga bisnes sis berkembang maju bi iznillah ๐Ÿ˜Š Ameen โค๏ธ – Puan Yatt
—————————
STOCK KAIN ADALAH TERHAD. JUBAH DI JUAL MENGGUNAKAN KONSEP PRE-ORDER.
DAPATKAN SECEPAT MUNGKIN!!
JIKA STOCK KAIN HABIS, KAMI AKAN MAKLUMKAN PENGHANTARAN SETERUSNYA!
————————–
Untuk Urusan Pembelian
Boleh Terus Tekan Link Di Bawah Ni Untuk Terus Whatssap!
Klik link:
www.wasap.my/60183228554/JubahMedin
Atau Whatssap/SMS sekarang!
—————————————
Ke 018-3228554
Ke 018-3228554
Ke 018-3228554
—————————————
p/s: Sekiranya Whatssap/SMS anda tiada maklum balas, kemungkinan stok sudah habis. Walaubagaimanapun kami akan reply secepat mungkin! Terima Kasih. โ˜บ๏ธ

7. Hijab Galeria – Tudung Labuh Tak Perlu Iron

BETUL KE “TUDUNG USTAZAH” TAK PAYAH IRON NI….
RM25 JEE….?? LABUH MENUTUP PUNGGUNG PULAK TU…
.
.
MUDAH NAK SOLAT TERUS…
.
.
” Mak suka pakai Tudung ni, sebab tak payah iron… segelum.. dah siap…. ” – Puan Roseni
.
.
.
.
Material Moss Crepe High Quality… ๐Ÿ˜‰ Tak percaya…? Jemput datang ke Butik…. ๐Ÿ˜‰
.
.
Jauh.. ? Xpe… online pun boleh… ๐Ÿ™‚
.
.
.
.
.
Nak order…?
.
.
Komen “PM”
Komen “PM”
Komen “PM”
.
.
atau terus ke www.hijabgaleria.my
.
.
.
.atau nak lagi BEST…?
.
Jemput ke :
.
Butik Hijab Galeria Bangi Sentral
– Satu Banggunan dengan Minaz, Zawara Coffee, Al-Ikhsan… Di atas Rina Salleh Clothing…Tingkat 3… Awak naik Lif tau… ๐Ÿ˜‰
.
.
Butik Hijab Galeria Penang
– Bangunan baru, antara Shell dan Petron.. Bertentangan Mydin BM…

Kredit: Hijab Galeria

8. Lysandra Hijaybs – Tudung Bawal Simple

NAK CARI TUDUNG YG RARE??
.
NAK CARI TUDUNG YANG SIMPLE TAPI STILL NAMPAK CUN??
.
NAK NAMPAK LAEN DARI YG LAEN??
.
.
BAWAL LYSANDRA SOLD 1235 helai dalam mase 1 Bulan sahaja!! Alhamdulillah..Design2 pun cun MELETOPS, cnfirm korg xkan jumpe kt online seller laen! Nak pkai g office blh, nk keluar jalan2 gn family blh, nk keluar santai2 pun blh! Tiap2 hari blh pkai tudung colour laen2 sbb harga sangat MAMPU MILIK!
===========================
APA YANG BESTNYA TUDUNG BAWAL LYSANDRA??
============================
(โ™ฅ) MATERIAL : TUDUNG BAWAL COTTON
๐Ÿ‘‰๐ŸปTudung Bawal LYSANDRA diperbuat dari COTTON yg kainnya berkualiti tinggi, TAHAN LASAK, SEJUK DAN SELESA bila dipakai. Ramai yang nak tudung senang bentuk kan? Tudung LYSANDRA SENANG BENTUK bila terletak atas kepala.
(โ™ฅ) BIDANG 45,55,60!!
(โ™ฅ) PATEN TUDUNG
๐Ÿ‘‰๐ŸปTudung Bawal berbucu segi @ square. BOLEH DIPELBAGAIKAN GAYA.
(โ™ฅ) CORAK & WARNA
๐Ÿ‘‰๐ŸปAda pelbagai warna & corak yang cantik dan sweet! Sis boleh pilih corak & warna yang Sis suka!
(โ™ฅ) JAHITAN
๐Ÿ‘‰๐ŸปSetiap tudung dijahit dengan kemasan benang yang rapat. Setiap helai tudung dijahit HOMEMADE TAILOR (OWNER SENDIRI) bukan kilang yang jahit taw!
>> BOLEH WHATSAPP TERUS KE https://www.wasap.my/60145102938
>> BOLEH WHATSAPP TERUS KE https://www.wasap.my/60145102938
>> BOLEH WHATSAPP TERUS KE https://www.wasap.my/60145102938
=============================
BERMINAT BOLEH TERUS WHATSAPP DI SINI
WHATSAPP “BAWAL LYSANDRA” ke https://www.wasap.my/60145102938
WHATSAPP “BAWAL LYSANDRA” ke https://www.wasap.my/60145102938
WHATSAPP “BAWAL LYSANDRA” ke https://www.wasap.my/60145102938

Kredit: Lysandra Hijaybs

9. Tudung Inner – Tudung Sarung Raudah

Assalamualaikum Dear…….๐Ÿ’•๐Ÿ’•๐Ÿ’•
Rasa tak percaya jerr dengan tudung nie.
sekali sarung jerrr cik shuben ternganga..
.
.
.
yang paling best sejak pakai TUDUNG SARUNG RAUDHAH nie..
cik shuben hari-hari sayang..sebab x perlu lilit2 tudung untuk bersiap…….
Yang paling x sangkaaa lagiii!!! Harga Promosi hanya rm49 shj ๐Ÿ˜๐Ÿ˜.
.
.
Rugi kalau awak tak tengok design kali ni!
.
.
2017 COLLECTION by Tudung Inner – Limited Edition
HARGA ASAL : RM59
HARGA PROMOSI : RM49
(Postage Rm 7 sem/Rm10 ss)
.
HARGA COMBO 3 HELAI : RM120 FREE POSTAGE + FREE GIFT(SM)
HARGA COMBO 5 HELAI : RM195 FREE POSTAGE + FREE GIFT(SS)
.
๐Ÿ˜Material : Heavy Chiffon
๐Ÿ˜Size : (L) Labuh depan 17 inc , Labuh belakang 29 inc
๐Ÿ˜Awning: Double Cotton
๐Ÿ˜Type : Tudung Sarung
.
๐Ÿ’• Material Heavy Chiffon terletak flowy cantik bile awak pkai
๐Ÿ’• SoftAwning mmg dijamin #xkemek, #xmelekap,bujursireh bila pkai tau!
๐Ÿ’• Barulah level confident up up time g keje!
๐Ÿ’• Senang dibentuk
๐Ÿ’• Tidak Jarang
๐Ÿ’• 9 Warna
๐Ÿ’• Harga mampu milik
.
Dptkan Segera Sebelum Kehabisan Stok Warna2 Menarik …
Sis boleh terus whatsapp admin tanpa save number admin,
click je link kat bawah ni ๐Ÿ‘‡๐Ÿผ๐Ÿ‘‡๐Ÿผ๐Ÿ‘‡๐Ÿผ๐Ÿ‘‡๐Ÿผ
.
http://whatsapp.tudunginner.com.my (60172013747)
.
atau boleh tinggalkan no telifon .. insyallah kami akan
whatapps sis segera .. Tq
Kredit: Tudung Inner

10. Dianaku – Tudung Sumayyah

TUDUNG SUMAYYAH RM25 SEHELAI !!
BELI 5 HELAI CUMA RM100 JE !!
_
Ini lah Tudung Sumayyah keluaran DianaKu yg menjadi rebutan ramai. Kualiti A++ tapi dapat dgn harga yg sgt lah terlajak berbaloi. Ada 11 warna dan siap boleh pilih saiz muka lagi!
_
ANTI IRON – PINLESS – FULLY INSTANT – SOFT AWNING – BERDAGU – SARUNG JE!
_
======
HARGA
======
๐Ÿ”ฅ RM25/pc (tidak termasuk postage)
๐Ÿ”ฅ Beli COMBO 5pcs cuma RM100 & FREE POST
_
===============
DETAILS SUMAYYAH
===============
๐Ÿ’ฅ Design: Tudung Sarung
๐Ÿ’ฅ Material tudung: Moss crepe
๐Ÿ’ฅ Material awning & dagu: Scuba
๐Ÿ’ฅ Labuh depan: +- 21 inci
๐Ÿ’ฅ Labuh belakang: +- 36 inci
๐Ÿ’ฅ Saiz muka: Saiz S (11.25″) | Saiz M (11.50″) | Saiz L (11.75″) | Saiz XL (12″)
๐Ÿ’ฅ Warna: 11 pilihan
_
#SarungSumayyah ni orang akan beli mcm pisang goreng panas. Setiap batch keluar mesti laju habis sebab tengok lah harga dia yg sgt mampu milik. Kami tak ambil reservation ya. Siapa cepat dia dapat.
_
Nak order?
Terus click link dekat bawah ni & tunggu admin whatsapp DianaKu (HQ) reply ya:
http://www.wasap.my/60126063357/NakTudungSumayyah
http://www.wasap.my/60126063357/NakTudungSumayyah
http://www.wasap.my/60126063357/NakTudungSumayyah
_
โญ๏ธPESANAN IKHLAS DIANAKU โญ๏ธ
>>> Jangan tinggal no fon akak2 kat bawah ni tau & jangan sesekali masukkan duit ke akaun bank atas nama personal.. Hanya masukkan duit ke akaun Maybank Dianaku Enterprise.. Setiap agent dropship tudung kami tidak akan gunakan no akaun personal.. Semuanya guna akaun atas nama Dianaku Enterprise ni je… Kalau ada yg bagi no akaun personal, akak terus abaikan dia sebab tu confirm2 penipu <<<

Kredit: Dianaku


Contoh iklan tudung yang kami sediakan hanya untuk mencetuskan idea anda yang lebih kreative.

Kebanyakan contoh iklan tudung yang diberikan menggunakan kempen engagement.


Contoh Iklan Tudung Viral & Kontroversi

Dalam beratus atau mungkin ribuan penjual tudung di online terdapat juga jualan jenama tudung ‘kayangan’.

Mereka tidak sahaja fokus pengiklanan bisnes tudung mereka di atas talian tetapi turut bermain dengan media buying yang lebih popular.

Iklan Tudung Fareha

Iklan tudung Fareha melakukan teknik branding melalui iklan radio.

Iklan radio Fareha mempunyai elemen viral kerana dengan lagunya yang cathcy & lirik yang ‘kena’.

Lirik Lagu Iklan Tudung Fareha

Fareha..fareha..

Yang teristimewa Tetap di Hati..

Bawal Anti Kedut…Bawal Anti Kedut…

Fareha..fareha..

Yang teristimewa Tetap di Hati..

Bawal Anti Kedut…Bawal Anti Kedut

Apabila iklan radio mendapat perhatian pendengar, ini bermakna iklan branding mereka sampai kepada pengguna.

Note: Branding sangat penting dalam meningkatkan closing rate terus meningkatkan sale.

Iklan Tudung Neelofa

Tudung Naelofar selalunya menggunakan teknik marketing viral yang kontroversi.

Selalu dihighlight oleh media besar dengan menghangatkan isu.

Contohnya iklan tudung Fantasia Naelofar Raya 2015 – video iklan berdurasi 4 minit itu mendapat kritikan dari netizen kerana tidak mencerminkan sifat muslimat.

Jual produk tudung, tetapi video iklan seolah-olah menggoda lelaki

Pelancaran Tudung di Zouk – Pada 2018 pula Neelofa buat pelancaran tudung di Zouk. Sekali lagi mencipta kontroversi dan mendapat perhatian seluruh Malaysia.

Contoh iklan tudung yang rasanya tidak sesuai untuk dicontohi terutamanya pelancaran di zouk.

Iklan Tudung Fareeda

Syarikat Fareeda juga menggunakan teknik pengiklanan pada badan pesawat.

Sumber Forum Cari

Setiap kali pelacaran tudung mereka pada ketika itu pastinya akan beratur panjang para peminatnya.

(Walaupun ada yang mengatakan yang beratur itu ada yang diupah tapi tiada bukti sohih)


 

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.

Download Ebook Ini Secara PERCUMA

Sertai komuniti pembaca setia kami, Kamiย akan hantar tips bisnes & duit online terus ke emel anda setiap minggu.

Download Ebook Ini Secara PERCUMA

You have Successfully Subscribed!